Testamentul din morga Remus Radina

ISBN:

Published: 2008

Paperback

180 pages


Description

Testamentul din morga  by  Remus Radina

Testamentul din morga by Remus Radina
2008 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 180 pages | ISBN: | 8.60 Mb

Arestările politice, detenţiile, temniţele, tortura, masacrele, represiunea, denunţările, tentativele de evadare (dar unde, în această lume odioasă?) au devenit monedă curentă. în faţa ameninţării se răspunde prin laşitate, acceptare, dar de asemeneaMoreArestările politice, detenţiile, temniţele, tortura, masacrele, represiunea, denunţările, tentativele de eva­dare (dar unde, în această lume odioasă?) au devenit monedă curentă.

în faţa ameninţării se răspunde prin laşitate, acceptare, dar de asemenea uneori prin curaj, eroism, sacrificiu.Este ceea ce face Remus Radina, unul dintre eroii sau sfinţii epocii noastre. Un martir voluntar, care nu renunţă nici la credinţa sa, nici la ceea ce îi dictează conştiinţa.„TESTAMENTUL DIN MORGA nu este o carte literară. Literatura şi stilul frumos sunt pentru timpuri­le fericite. Cartea lui Remus Radina este o carte mare pe care puriştii o vor găsi simplă, uneori, dar care este o mare mărturie, încă una, vibrantă, simplă pe bună dreptate şi din fericire, adevărată, înalt şi brav ome­nească, care răscumpără josniciile noastre, slăbiciunile noastre: cine îşi pierde viaţa, o va câştiga- cine crede că o câştigă, o va pierde.

Remus a căştigat-o.De fiecare dată când mă găsesc în faţa unui astfel de document, mă întreb cu îndoială şi îngrijorare: eu însumi, întro situaţie asemănătoare, aş rezista?Mă înclin înaintea curajului lui Remus Radina şi-l invidiez de a fi îndrăznit totul.Eugene IonescoEnter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Testamentul din morga":


bashandpop.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us